Omegnen

Man keder sig aldrig. Uanset hvilke interesser du har, er der uanede muligheder i Provence.

Byerne i baglandet er en oplevelse. Inden for meget kort afstand fra Vence er det muligt at finde en lang række charmerende småbyer – fattige og helt uberørte af turisme. Mange steder føler du dig sat flere hundrede år tilbage i tiden.
Byerne i baglandet kan også være udgangspunkt for vandreture i de fantastiske bjergområder, som området er berømt for.

Er du til god mad, er udvalget af restauranter utallige. I stedet for at vælge de kendte restauranter i storbyerne, bør du prøve de små lokale restauranter uden for turistområderne. Det er her, du finder de kulinariske oplevelser, som du vil huske bagefter. Og priserne er til at have med at gøre.

For de vininteresserede ligger der kun 15 km nord for Nice et lille vindistrikt – Bellet.
Vinen herfra er noget af det bedste, der fremstilles i Provence, men prisen er også derefter.
Der ligger i området flere vinslotte, som det er muligt at besøge.


Provence og kunst hører uhjælpeligt sammen. Der findes 40 kendte museer langs kysten.
Du bør du selvfølgelig besøge Matisse-kapellet i udkanten af Vence.
Chagall har boet og malet i Vence. I byens domkirke hænger en af hans glasmosaikker. 
Ved Saint Paul ligger ( få minutters kørsel fra Vence ) Fondation Maeght – der betegnes som Frankrigs Louisiana.  Og endelig bør vel nævnes Picasso museet i Antibes.

Marineland for børnene finder du 3 km fra Antibes ad hovedvej N7. Der er daglige shows med delfinoptræden. Børnene vil elske det.
Ved Antibes finder du også nogle af kystens bedste badestrande med det lækreste hvide sand.
Trænger børnene til mere underholdning så prøv ”Océanographique” i Monaco. Her er hele underetagen indrettet som et kæmpe akvarium med hele Middelhavets fiskebestand repræsenteret.

De to kendte storbyer Nice og Cannes vil jeg afholde mig fra at omtale, men de skal selvfølgelig have et besøg, når man nu er på de kanter.

Skulle der blive tid til det, vil jeg varmt anbefale en hviledag på terrassen sammen med en god bog. Så er du ladet op igen.